Ingrediënten en bereiding
- Doe 2,5 dl slagroom (meer mag ook) met 2 eetlepels suiker en een snufje zout in een pannetje en warm dit op (net niet aan de kook)
- neem de pan van het vuur en roer er een half pakje boter doorheen 450 g chocolade (in stukjes)
- Als de chocolade er helemaal doorheen is geroerd en het mengsel mooi egaal is, roer er dan nog beetje bij beetje 100 ml koude melk doorheen.
- Doe de chocoladevulling over in een (afgekoelde) taartbodem die je blind moet bakken.
- Vergeet de ingrediënten en geef je over aan de magie van het chocoladetaarteten.
NB Helaas is biologische chocolade naar mijn smaak niet lekker, grof, korrelig, niet zoet of bitter genoeg of juist te zoet of te bitter, niet romig, droog enz. De enige geschikte chocolade voor bakken is volgens mij Vivani Kuverture (bitter). Neem anders liever Verkade dan biologische chocolade.
NNB Blind bakken: leg een velletje bakpapier over de vorm voor deze de oven in gaat. Doe hierop bonen, of zoals ik altijd doe: knikkers. Dit geeft tegengewicht bij het bakken en voorkomt een holle taartvorm.
NNB Blind bakken: leg een velletje bakpapier over de vorm voor deze de oven in gaat. Doe hierop bonen, of zoals ik altijd doe: knikkers. Dit geeft tegengewicht bij het bakken en voorkomt een holle taartvorm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten