Met het nieuwjaar in zicht kijk ik alvast uit naar de oliebollen (zie elders voor een recept). Tot die tijd kunnen we alvast oefenen met Berliner bollen: een soort oliebol, maar dan anders.
Ingrediënten en bereiding
- Maak een deeg van:
- 400 g bloem
- 75 g roomboter
- 1 ei
- 35 g suiker
- 1 tl zout
- 15 g gist
- 150 ml melk
- Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dikte
- Laat het deeg een uur rusten
- Rol het deeg nog wat uit en steek er dan rondjes uit met een glas (diameter 5, 6 cm)
- Leg de rondjes apart en doe op de helft een lepel jam
- plak met een beetje water of eiwit het andere rondje er.op
- laat de bollen in wording nu een half uurtje rusten
- frituur de bollen in olie tot deze bruin zijn (5 minuten of minder)
- laat de bollen uitlekken en bestrooi deze met poedersuiker
Geen opmerkingen:
Een reactie posten