Ingrediënten en bereiding
- Weeg 300 g bloem af
- meng er 25 g speculaaskruiden doorheen
- meng er 140 g basterdsuiker doorheen
- meng hier 100 g in blokjes gesneden boter doorheen
- kneed het deeg snel tot een soepel deeg (met een keukenmachine gaat dat heel snel)
- voeg een paar eetlepels koud water toe tot het deeg soepel aanvoelt.
- druk het deeg plat tot een lap van 1 cm dik
- druk er daarna ontvliesde amandelen in*
- zet het deeg op een stuk bakpapier in een oven van 180°C en bak het 45 minuten
- laat afkoelen op een rooster
* In plaats van blanke (ontvliesde) amandelen kun je beter amandelen met vlies kopen en die zelf ontvliezen. Noten bevatten veel olie en dat kan ranzig worden. Als de noten hun vlies nog hebben gebeurt dit niet. Blanke amandelen kunnen dus minder lekker smaken dan bruine die je zelf ontvliesd. Dat is niet moeilijk: overgiet de amandelen gewoon met kokend water en laat een kwartiertje staan. Spoel de amandelen daarna af en knijp de velletjes van de amandelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten