Voorbereiding
- kook 150 g groene linzen gaar
- kook 150 g kikkererwten gaar*
- kook 250 g (bruine, ronde) rijst gaar (wel eens aan een rijstkoker gedacht?) samen met:
een stuk pijpkaneel, 10 kardemonpeulen en 10 kruidnagels.
verwijder deze (tellen) als de rijst gaar is - snijd twee rode uien en drie wortels fijn (brunoise)
- weeg 60 g pijnboompitten, 45 g pompoenpitten, 75 g rozijnen, 100 g (gesneden) dadels af
- bereid 200 ml bouillon
Bereiding
- Verwarm een wok en doe hierin (olijf)olie, een theelepel cayennepoeder (of een fijngesneden peper), twee theelepels koriander
- voeg na één minuut de pijnboompitten en de pompoenpitten toe
- voeg na één minuut de wortels/uien toe
- voeg na 7 minuten de rijst, linzen en kikkererwten toe
- roer goed door en voeg nu de bouillon toe
- als de pilav goed is doorgewarm, voeg dan twee handen fijngesneden peterselie- en een hand fijngesneden muntblad toe.
- breng op smaak met peper en zout
* Overgiet eerst met kokend water, laat een paar uur staan, giet het water af, doe er nieuw water bij met een theelepel baksoda en kook drie kwartier tot gaar met een bite.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten