zaterdag 29 juni 2013

Bananenbrood

Tja, de ene keer is de fruitschaal al bijna leeg nadat je deze vol met appels, peren, bananen en wat al dies meer zij gevuld hebt ... en de andere keer willen het maar niet vlotten. Met de bananen bijvoorbeeld en die worden na verloop van tijd melig of donker. Daar hoef je natuurlijk niet op te wachten, want door brood kun je van alles doen: aardappels, courgette en ... bananen!

Bereiding en ingrediënten


  1. weeg 1/2 kg bloem af en voeg hier drie theelepels zout aan toe
  2. roer dit goed door elkaar en voeg dan 8 tot 12 g (afhankelijk van hoeveel haast je hebt) gist aan toe
  3. pureer drie bananen met drie eetlepels honing fijn tot het bijna vloeibaar is (met de staafmixer gaat dit prima)
  4. voeg de bananen aan de bloem toe en kneed het een paar minuten door elkaar
    voeg eventueel nog wat water toe als het deeg te droog is
  5. laat het deeg afgedekt (onder folie of een natte schone theedoek) een uur staan totdat het volume verdubbeld is.
  6. snij een vierde banaan in stukjes en meng dit door het deeg.
  7. vorm nu broodjes van het deeg en leg deze in bijvoorbeeld een ingevette springvorm
    de broodjes hoeven niet tegen elkaar aan te liggen, dat gebeurt bij het rijzen vanzelf.
  8. bestrijk de bovenkant van de broodjes met wat honing (evt. aangelengt met wat water)
  9. meng wat suiker met kaneel en strooi dit over de bolletjes
  10. bak de broodjes ca. 25 minuten in een oven bij 220°C

Geen opmerkingen:

Een reactie posten