zondag 9 juni 2013

Peterseliesoep

Peterselie bevat veel vitamine B en caroteen en zou helpen bij problemen met blaas, menstruatie en hoge bloeddruk. Het beetje peterselie dat je wellicht over de worteltjes trooit of door de aardappelpuree mengt staat natuurlijk in geen verhouding tot de twee flinke bossen die in deze heerlijke soep gaan. Dit recept lijkt op Vichysoissesoep: een soep van aardappel en prei die overigens ook heerlijk smaakt.

Ingrediënten


  • 2 bossen peterselie (plat als je dit krijgen kunt)
  • 2 preien
  • 1 aardappel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter boullion
  • olijfolie, peper en zout
  • sap van een halve citroen
  • room

Bereiding

  1. Was de groenten. 
  2. Snijd één bosje peterselie fijn, snijd de aardappel in blokjes van 1 cm, snijd de prijs in stukjes en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  3. Verhit een pan en giet er daarna olie in
  4. bak de peterselie, aardappel en prei een paar minuten
  5. voeg de boullion toe en laat 20 minuten zachtjes koken
  6. blancheer de andere bos peterselie en dompel deze in ijswater. Snijd de peterselie vervolgens klein
  7. pureer de soep
  8. proef de soep en breng op smaak met olijfolie, peper en zout
  9. roer eventueel nog room door de soep



Geen opmerkingen:

Een reactie posten