ingrediënten
Voor de omelet:- 5 eieren
- wat melk of water
- snufje zout, peper
- fijngesneden, geblanceerde groenten (bijv. kool, bleekselderij, wortel, bieslook of bosui), doperwten enz.
Voor de tomatensaus:
- 1 dl tomatenpassata of -puree of verse tomaten pellen, koken en pureren
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden (of uit de pers)
- 1 cm gember, fijngesneden of 2 eetlepels gekonfijte gember uit een potje
- 1 kleine ui fijn gesneden
- 2 theelepels djinten (gemalen kümmel = komijn)
- 1 theelepel zout of boullion
- water
Bereiding
Maak eerst de saus:- bak de ui een paar minuten tot deze glazig is
- voeg de rest van de ingrediënten toe en laat de saus een paar minuten koken
- voeg water toe tot de saus de gewenste dikte heeft
Maak nu de omelet
- klop in een litersmaat de eieren met wat water of melk en voeg zout en peper toe
- verhit een beetje boter in een koekepan
- giet een dun laagje eieren in de pan
- strooi er wat groenten over en wacht tot de eieren gestold zijn
- vouw de omelet dubbel en giet weer een laagje eieren in de pan
- strooi er groenten over enz.
- ga zo door tot de eieren op zijn
Laat de omelet op een schaal glijden en doe de saus er over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten