Ingrediënten
Bereiding
- Zeef de bloem en de maïzena in een kom en roer ze door elkaar.
- Roer en klop er het water en de olie door tot een glad, dun beslag is ontstaan.
- Verhit een koekenpannetje en wrijf deze bij ieder vel dat je bakt met olie in (met een stukje keukenpapier gaat dat heel goed)
- giet een pollepel beslag in de pan en draai deze rond, zodat de hele panbodem met een dun laagje beslag wordt bedekt.
- Bak tot het loempiavel van boven droog is, maar nog niet gekleurd en de rand van de pan loskomt.
- draai om en bak de andere kant
Laat het loempiavel op een bord glijden en bak loempiavellen
tot bijna al het beslag op is. Houd een beetje over om de loempia´s straks mee
dicht te plakken.
Leg een loempiavel op het werkvlak.
Leg er iets uit het midden een portie vulling op.
Vouw de zijkanten van het loempiavel strak over de vulling
naar binnen en plak de loempia dicht met een beetje beslag dat je hebt bewaard.
Rol het pakketje naar voren zodat je een keurig dichte envelop hebt.
De loempia´s kun je invriezen of meteen bakken. Bak elke
loempia in vijf minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten