woensdag 20 maart 2013

pasta, peer & blauwe kaas

Onverwacht en toch klassiek: pasta met peer en blauwe kaas, een heerlijke combinatie en  nog heel eenvoudig en in een handomdraai te maken ook!

Bereiding

Reken op één peer per persoon, 60 à 70 g kaas per persoon en 35 ml room en een glas witte wijn. Kies voor blauwschimmelkaas, zoals Blue Bear, Gorgonzola of Roquefort. Combineer deze eventueel met een zachtere kaas  zoals Mascarpone. Dit levert ook een zachtere, toegankelijkere smaak op.

  1. Snijd de peren in de lengte in plakjes en bak deze in een beetje olijfolie. Voor een mooi effect kun je de gebakken peren eventueel op een grilplaat leggen.
  2. Verwarm de room en witte wijn en los hierin de verkruimelde kaas op. Maak de saus eventueel iets dikker met een beetje maïsbloem.
  3. kook nu de pasta al dente, leg deze deze op een bord
  4. verdeel over de pasta op elk bord een flinke soep(pol)lepel saus
  5. strooi en verse peper over heen en een beetje goede olijfolie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten