Nog wat aardappels over? Met een beetje bloem en wat gist maak je er deze heerlijke broodjes mee:
- 250 g. aardappel (bloemig)
- 125 g. tarwebloem
- 125 g kikkererwtenmeel
- eventueel 1 ei
- een beetje (50 ml) melk
- 7 g. gist
- 2 theelepels zout
- een scheutje olijfolie
stamp de aardappelen tot een puree
- voeg een mengsel van gist, bloem en kikkererwtenmeel toe
- voeg zout, melk en olie toe en kneed tot een deeg
- dek af met folie en zet weg (evt. in de koelkast als je meer dan twee uur wilt wachten)
- laat rijzen tot twee maal het volume en verdeel dan het deeg in 10-12 balletjes
- rol deze met een deegroller uit tot platte koekjes
- frituur de platbroodjes in de hete olie bruin en gaar
- beleg de broodjes met bijvoorbeeld verse roomkaas, beetje zeezout, bieslook, knoflook, geraspte kaas en of rucola
Geen opmerkingen:
Een reactie posten