Ach wee, gierst koken valt soms nog niet mee. Je kunt het eerst roosteren, de korrels blijven mooi heel, maar het koken duurt zo lang: wordt het nog gaar? Je kunt het ook gewoon vijfentwintig minuten zachtjes laten borrelen volgens de opgave van de leverancier. Helaas werd de gierst me de laatste keer wat te gaar en daarom heb ik er polenta van gemaakt: heerlijk!
Men neme 200 g gierst en koke dit conform de aanwijzingen op de verpakking (25 min)
- als het goed is heb je nu een enigzins papperige gierst.
- meng hierdoor: gemalen kaas, nootmuskaat, peper en zout
- spreidt deze op een vlakke plaat of boterkoekvorm uit en laat afkoelen
- bak de stevige koek die is ontstaan in wat olie in een koekepan
3 opmerkingen:
Grappig idee; maar gierst is zo enorm veelzijdig. Kijk eens op wwww.gierst.nl je ogen uit :)
Www.Gierst.com (sorry)
Nog meer sorry. De prachtige recepten site is overgenomen; weg taartjes, broodjes, etc
Een reactie posten