maandag 28 februari 2011
pita broodjes
Ingrediënten
450 gr bloem
1 zakje gedroogde gist (7 gr),
3,5 dl lauw water,
1 theelepel suiker,
2 el olijfolie.
Benodigdheden :
mixer met deeghaken of keukenmachine. plastic folie, keukendoek, kom, schaal en bakplaat.
Bereiding
Gist, water, suiker in een kom doen en 5 min laten staan. tot het mengsel luchtig is.
bloem en olie erbij doen en tot een deegbal mixen.
oven voorverwarmen op 250 graden.
het deeg op een flink met bloem bestrooide ondergrond leggen en kneden tot het glad en elastisch aanvoelt. het deeg in een met olie ingevette schaal leggen met plastic folie afdekken en er een keukendoek overheen leggen. 20 min op een warme plek laten staan tot dubbele hoeveelheid deeg is bereikt. het deeg nogmaals kneden en ongeveer 12 gelijke porties verdelen.
elk portie tot een schijf van 5 mm dikte uitrollen en op een ingevette (of bakpapier) bakplaat leggen. met water bestrijken en 20 min laten rijzen. 4-5 min bakken. pitabrood hoort zacht, licht van kleur en hol van binnen te zijn.
Rowan
Geen opmerkingen:
Een reactie posten