maandag 28 februari 2011

geroosterde rijst met kikkererwten en gesauteerde groenten


Gebruik: 

  • 1 kop rijst 
  • ½ kop gedroogde kikkererwten (niet geweekt ) 
  • 5 cm kombu 
  • geroosterde sesamolie 
  • 1 kop ui 
  • 1 kop wortelen 
  • 1 kop witte kool 
  • zout 
  • Herbamare 
  • tamari 
Week de kombu in water in de snelkookpan. Rooster de gewassen rijst op laag vuur in een gietijzeren pan. Blijf zachtjes met een houten lepel roeren tot de rijst goudbruin van kleur is en een nootachtige geur verspreidt. Dit duurt 10’ à 15’ bij een laag vuur. Voeg de kikkererwten aan water en kombu toe, daarna de rijst en breng samen in de snelkookpan aan de kook zonder deksel op de pan. Als het goed kookt deksel erop en druk laten toenemen. Als de druk optimaal is ventiel op de pan zetten, het vuur lager zetten en de kooktijd van 45‘ in de gaten houden. Snij de groenten. Laat geroosterde sesamolie in de pan goed heet worden. Sauteer eerst de ui, voeg wortel toe en ten slotte de witte kool. Breng op smaak met zout, tamari en herbamare. Serveer met de rijst/kikkererwten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten