Gisteren bleek er een muis in huis te zijn geweest: een chocolade mouse. De onverdroten Mickey had zich door de verpakking van de chocoladeletter gewerkt die ik van Sinterklaas had gekregen. Aan de pootafdrukken te zien: maatje 41 ongeveer...
Gelukkig stelde mijn zoon Felix zijn chocoladeletter ter beschikking zodat er toch nog Chocolade-mouse, ehh ik bedoel Chocolademousse op tafel kwam.
Het is eigenlijk heel simpel om te maken en als je zelfgemaakte (dus mensen: alsjeblieft niet huisgemaakt, wij zijn toch geen Duitsers?) chocolademousse hebt geproefd laat je die in de winkel voor altijd staan. Aan de kook dus:
men neme:
- 1/4 liter slagroom stijfgeklopt
- 150 g vergruizelde chocolade (kan van alles zijn, tot Côte d´or repen toe...) au bain marie gesmolten
- 1 eiwit, stijfgeklopt
TIP: Bij de Ikea is trouwens een heel handig au bain marie inzet te koop: het ziet er uit als een dichte zeef die je gemakkelijk in een pan met water kunt zetten.
3 opmerkingen:
Een reactie posten