dinsdag 2 augustus 2016

groentebrood

Ach, het zag er zo prachtig uit in die Italiaanse supermarkt: het pan diabolo. Het had een diep rode kleur, rook heerlijk en er staken stukken olijf en ui uit. Wellicht houden ze in Italië niet van vers brood, of het moest door augustus komen: chiuso per ferie, pan diabolo smaakte muf, oud en was niet te knagen.

Toch kun je in plaats van water heel goed gepureerde groenten toevoegen aan brooddeeg. Het brood rijst prachtig en levert zelfs een smeuiiger brood dan zonder groenten met een bijzondere kleur. In het voorbeeld bij de foto hieronder heb ik 350 ml gepureerde paprika-tomaten (eigenlijk chachouka) toegevoegd aan een zuurdesemdeeg. Maar het gaat ook heel goed met gewoon gistdeeg.


Als je van het brood croutons bakt krijg je een fantastische toevoeging voor salades, pasta of soepen. Leef je uit en experimenteer naar hartelust met groenten in brood!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten