Eindelijk een techniek om een kwarktaart te maken zonder agar agar.
Ingrediënten en bereiding
- Klop drie eiwitten stijf
- Voeg hieraan toe:
- 100 g suiker
- 60 g bloem
- 3 geprakte bananen
- 500 g kwark
- 400 ml yoghurt
- vanille en citroenschil naar smaak
- neem een springvorm, doe bakpapier over de onderkant en sluit de ring. Knip het teveel aan bakpapier af;
- neem een pak lange vingers, of maak een biscuitdeeg, en bekleed hiermee de vorm.
- giet de vulling in de vorm
- bak de taart 60 minuten bij 170 °C
- laat de taart daarna nog 30 minuten afkoelen in de oven met de deur dicht
- haal de taart uit de oven, snijd de rand los en laat de taart nog een keer 60 minuten op een rooster afkoelen
- doe de taart over in de koelkast en laat deze daar minimaal 3 uur staan
Maak nu een karamel:
- doe een paar eetlepels suiker in een pannetje met wat water en verhit dit tot het gaat bruisen en karamelkleurig wordt;
- rooster in de oven acht pecannoten of zoveel als je punten van de taart wilt snijden;
- Haal de pan van het vuur en doe er beetje bij beetje room doorheen tot de consistentie zo dik is als je wilt;
- haal de taart uit de koelkast en bedek deze met de karamel en de noten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten