Groentepaëlla klinkt een beetje suf, want wat is paëlla zonder kippenpoten, mosselen, gamba´s en chorizo? Toch kun je heel goed een uitstekend smakende paëlla maken met alleen plantaardige ingrediënten. De smaak van paëlla komt met name door een speciaal ingrediënt: gerookt paprikapoeder: Pimenton de la Vera.
ingrediënten en bereiding
- bak een ui met olijfolie glazig in een ovenvaste schaal
- voeg 350 g arboriorijst toe of Spaanse (kleef)rijst als je die kunt krijgen
- bak de rijst glazig met wat safraan (of kurkuma als het geld op is)
- voeg één (of twee als je duft) theelepels Pimentón toe en eventueel een paar eetlepels tomatenpuree
- voeg 0,8 liter water of bouillon toe (of neem hiervan de helft en voor de rest witte wijn)
- meng er fijngesneden verse kruiden door, bijv: salie, rozenmarijn, tijm
- leg over de rijst een laag groenten, bijv: doperwten, maïs, sperziebonen, artisjokharten, courgette, of wat je verder maar lekker vindt en eindig met wat plakjes tomaat
- zet een uur in de oven bij 220°C en controleer regelmatig of het niet te hard gaat, voeg zo nodig wat extra vocht toe
- controleer of de rijst zacht genoeg is en serveer dan
Geen opmerkingen:
Een reactie posten