- Zet om te beginnen een lekkere koffie (espresso mag, maar hoeft niet). Drink er zelf een en laat de rest in een bak afkoelen.
- Scheidt vier eieren en doe de dooiers bij een ons suiker. Zet het eiwit weg voor iets anders.
- Roer met een garde door tot het mengsel wittig is geworden en de suiker goed is opgelost.
- Roer er (met een vork en daarna met een garde) vervolgens een bakje van 250 g Mascarpone door.
- Klop in een kom een kwart liter slagroom stijf.
- Voeg het mascarpone-dooier-suiker mengsel bij de slagroom en roer door elkaar.
- Had u in de tussentijd al koffie gezet? Die is nu vast wel afgekoeld. Dompel de lange vingers (2 pakken) in de koffie en doe deze meteen over in een schaal.
- Als er één laag lange vingers in de schaal is, doe er een royale laag mascarpone-dooier-suiker-slagroom crème overheen.
- Leg de volgende laag in de koffie gedoopte lange vingers hierover heen.
- Ga vervolgens door met zoveel lagen als de lange vingers toelaten en sluit af met een laag crème.
- Strooi hierover heen een laagje cacaopoeder en zet de schaal (een halve dag of een nacht) in de koelkast.
- Snijd de Tiramisu in stukken en strooi en nog wat cacao over heen.
maandag 14 januari 2013
Tiramisu
Zo´n beetje het enige waar mijn vrouw en ikzelf nog eens van mening over verschillen is de Tiramisu. Half-Italiaans zou zij het wel weten, maar mijn Tiramisu is toch echt lekkerder! Jammer voor Italië dan, dit is het recept:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten