bereiding
- maak van kruimige aardappels, (soya)melk, boter, peper, zout en nootmuskaat een puree
(eventueel kun je wat gemalen kaas of peterselie door de puree doen.) - kook een paar koppen linzen gaar (dit duurt 20 à 30 minuten)
- bak een fijngesneden ui tien minuten
- voeg dan:
- een theelepel kurkuma (geelwortel),
- een fijngesneden rode peper,
- twee stengels fijngesneden bleekselderij,
- twee fijngesneden wortels toe
en bak nog eens vijf minuten
- voeg
- de linzen,
- twee teentjes knoflook en
- een blik pomodori toe
(in stukjes gesneden, evt. met fijngesneden gedroogde tomaten of een glas rode wijn)
- laat het geheel nog vijf minuten zachtjes koken
- breng een laag puree aan in een ovenschaal
- daarna een laag linzensaus
- weer een laag puree en zo verder tot alles op is (of de schaal vol...)
- bestrooi naar keuze met niks, een beetje olijfolie, paneermeel, gehakte noten, gemalen kaas, tomaat of van alles wat
- Zet het gerecht driekwartier in de oven bij 180°C
Geen opmerkingen:
Een reactie posten