Broeierig weer, lange avonden, de vakantie voor de boeg:
couscous. Lekker en gelukkig heel gemakkelijk te maken: wat heet water of bouillon
er bij, laten zwellen en klaar! Eigenlijk zo eenvoudig dat het nauwelijks de
moeite is om daar een recept van te publiceren, maar waarom ook niet?
Couscous wordt gemaakt van tarwe en wordt koud of lauw gegeten.
Ideaal om mee te nemen voor onderweg, voor een picknick of gewoon thuis in de
tuin. Je kunt er eindeloos mee combineren: met rauwkost zoals komkommer, met
rozijnen, noten of pitten, allerlei soorten kaas, gegrilde groenten enz. Omdat
couscous een vrij neutrale smaak heeft kun je er ook diverse kruidencombinaties
aan toevoegen, bijv. tomatenpassata, chili- en paprikapoeder zoals hierboven, of
munt en salie voor een Marokkaans accent.
Om een idee te geven:
- 250 g couscous
- tomatenpassata met bouillon
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel pikante paprikapoeder
- 2 gele en 1 rode ui, grof gehakt en 1 x 15 min. met deksel gestooft, dan 1 x 15 min. zonder deksel gefruit.
- 1/2 bakje champignons
- wat bloemkool (had ik nog over)
- 200 g doperwten
- 75 g gehalveerde groene en 75 g gehalveerde zwarte olijven
- 75 g Turkse pepers in stukjes
- 100 g Feta in stukjes
- een stukje komkommer even groot als de Feta
- 75 g pijnboompitten, in een droge koekenpan gebruind
Geen opmerkingen:
Een reactie posten