- roer drie eieren door elkaar en
- voeg daaraan 7 gist toe die je in twee eetlepels melk hebt opgelost met twee eetlepels suiker
- zeef 140 g bloem met een theelepel zout en
- meng dit door het eimengsel. Dit plakt erg maar lang kneden maakt het deeg elastischer.
- Kneed door tot je een losse bal kunt vormen (strooi er zo nodig nog wat bloem over)
- laat het deeg rijzen onder een vochtige theedoek tot het volume is verdubbeld
- kneed er dan 90 g boter doorheen
- verdeel het deeg in vier stukken, kneed er drie tot een bal en doe in de vorm
- kneed de rest van het deeg in druppelvorm
- prik een gat in het midden van de bal en steek er de rest van het deeg in
- bak de brioche een half uur in een oven van 200 °C
Het resultaat is een luchtig, cakeachtig brood dat veel lekkerder smaakt dan de brioche die je in een Franse supermarkt koopt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten