Een leuk begin van een regenachtige zondagmorgen: bagels.
- Weeg 2/3 kg bloem en
- doe er drie theelepels zout, drie theelepels (bruine) basterdsuiker, 10 g gist en
- 350 ml water, voeg zo nodig wat extra water toe om een mooi elastisch deeg te krijgen
|
de bagels voor deze de gekookt worden |
- Kneed hiervan een deeg en ga daar tien minuten mee door.
- Laat het deeg een uur rusten, zodat het verdubbeld in volume.
- Snijd het deeg door de helft, deze helften nog een keer en dan nog een keer zodat je acht gelijke stukken overhoudt.
- rol de stukken uit op handbreedte en duimdik
- plak de uiteinde aan elkaar zodat je rondjes krijgt.
Bagels krijgen hun typische structuur doordat het deeg voordat het de oven in gaat eerst wordt gekookt.
- Vul een grote pan met water en breng dit aan de kook
- voeg dan twee eetlepels (mout)stroop toe
- kook de bagels een paar minuten en haal deze uit de pan
- bestrijk met geklopt ei en bestrooi met wat je wilt: grof zeezout, sesam, maanzaad, uitjes ...
Bak de bagels ten slotte 15 minuten in een oven die je op 240 °C of hoger hebt voorverwarmd. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten