Dat geldt ook voor dit recept: veel mensen eten kaasfondue uit een pakje. Zoet, zoet, zoet met een plakkerige Emmenthaler of Gruyère kaas. Smaken verschillen en ik houd er niet van: veel te yin allemaal, slijmvormend en botontkalkend.
Een dat terwijl zelf kaasfondue maken heel eenvoudig is.
Men neme:
- 600 g belegen Hollandse kaas, gemalen
- 1/2 liter witte wijn (droog)
- 4 teentjes knoflook uit de knijper of zoveel meer als je lekker vindt
- 4 eetlepels maïzena met water gemengd en eventueel een paar lepels Kirsch
- peper en nootmuskaat naar smaak
Verwarm de wijn met de knoflook, maar laat deze niet koken.
voeg steeds een eetlepel gemalen kaas toe en roer achtjes in de pan
als de kaas is opgelost, roer dan de volgende eetlepel er door
al met al ben je zo een halfuurtje zoet waarna je het bindmiddel toevoegt zodat je een niet te dik vloeibaar mengsel overhoudt.
Eet met (stok)brood, Turks platbrood of ander brood, sla en drink er bijvoorbeeld thee bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten