maandag 28 februari 2011
opschepper
Vorig jaar hadden mijn vrouw en ik het genoegen om van Maarten de Vries kookles te krijgen. Hij is kok bij het Maitreya Instituut en veel mensen die je daar tegen kwam zeiden dat ze niet echt voor de lama kwamen, maar voor Maarten. Hij kan heerlijk koken en nog vegetarisch ook. Inmiddels is hij directeur van het instituut geworden en heeft hij het dus flink druk gekregen, maar een kookweekend cursus kon er nog net bij gelukkig.
Een van de gouden tips die we kregen was een simpel plastic opscheppertje dat je kunt gebruiken om gesneden groenten bij elkaar te vegen om het daarna in de pan te doen. Goedkoop, hygiënisch en heel praktisch. In een professionele keuken moet je natuurlijk niet met messen door de keuken gaan lopen, alhoewel u dat thuis wellicht wel doet.
Ook zo´n opscheppertje? Bij het Kookpunt verkopen ze deze, maar online kan natuurlijk ook, zie:
http://www.horecastyle.nl/emga/deegkrabber-120x100-mm-kunststof/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten