Het tomatenseizoen is inmiddels lang voorbij en met een paar conserven uit de voorraadkast en iets uit de groentenlade kun je toch een heel smakelijke tomatensoep maken:
Ingrediënten
- blik Pomodori
- half potje tomatenpuree
- 1 stengel bleekselderij, gesneden
- 1 ui en 1 of 2 teentjes knoflook, gesneden
- 1 wortel, gesneden
- 1 theelepel (gedroogde) lavas
- 1 theelepel (gedroogde) tijm
- ½ theelepel pimento de la vera of 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels suiker
- 3 bouillonblokjes en water
Bereiding
- Doe alle ingrediënten, behalve de suiker in een pan van twee liter of meer
- vul aan tot anderhalve liter (dat gaat gemakkelijk als de pan een maataanduiding van binnen heeft)
- kook een half uur of tot de groenten gaar zijn
- pureer de soep en roer de suiker er door
Geen opmerkingen:
Een reactie posten