Ingrediënten en bereiding
- Maal 250 g hazelnoten fijn
- Voeg hieraan toe:
- 250 g tarwebloem
- 185 g witte basterdsuiker
- een theelepel gemalen kruidnagel
- een theelepel gemalen kaneel
- een eetlepel citroenrasp*
- Werk vervolgens een ei plus een eierdooier door het deeg en daarna 200 g boter
- Kneed alles tot een soepel deeg en vorm van iets meer dan de helft van het deeg een taartbodem in een springvorm van 24 cm. Maak daarbij een 1 cm opstaande rand.
- Zet het deeg een half uur weg in de koelkast
- Besmeer de bodem met de inhoud van één (of twee) potten frambozenjam
- Rol het overgebleven deeg uit tot een lap van een halve centimeter dikte
- Snijd er repen van en leg die op de jam
- Bestrijk de bovenkant met eierdooier (en eventueel amandelschaafsel)
- Bak de taart 60 minuten in een oven van 160°C
* Als ik een citroen gebruik voor sap, dan haal ik met een cesseur altijd eerst de schil eraf. Een ideaal instrumentje waarmee je dunne reepjes citrusschil krijgt die je uitstekend in kunt vriezen. Op die manier heb je altijd citroenschil in huis...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten