donderdag 13 februari 2014

Dal

Als je echt nauwelijks geld hebt eet je in India niet anders dan rijst met dal. Dal (spreek uit: Daal) is een saus van een soort erwten die eiwitten leveren, in rijst zitten koolhydraten en het geheel bevat dus de basisingrediënten van een gezonde voeding. Alhoewel dal ontzettend lekker is (net als de rest van de Indiase keuken) zullen de meeste Nederlanders rijst met dal nog niet als een echte maaltijd ervaren. Kijk daarom ook eens op vegetarisch kookweekend voor meer heerlijke Indiase recepten!


Ingrediënten en bereiding voor  (1/2 l)

Verhit een met olie ingesmeerde pan en bak hierin op hoog vuur 1 minuut:
1 theelepel kurkuma,
½ theelepel asafoetida,
1 blik gepelde tomaten
1/2 courgette in blokjes
200 g dal (of spliterwten)
laat 1 uur op laag vuur koken met:
1 fijngesneden Spaanse peper toe (zonder pitjes),
1 cm fijngesneden verse gember,
1 eetlepel zout en
0,4 liter water

roer voor het serveren 1 ½ eetlepel bruin gebakken komijnzaadjes door de saus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten