De volgende dag verschijnt opnieuw het konijn: ´Mijnheer heeft u ook worteltjestaart?´ ´Ja,´ zegt de bakker trots. ´Vies, hè?´ antwoordt het konijn…
Maar, serieus: worteltaart is erg lekker, proef zelf maar:
Ingrediënten en bereiding
- Verhit de oven voor op 175 °C en vet een springvorm in.
- Meng in een kom:
- 250 g geraspte wortels
- 100 g geroosterde walnoten of pecannoten
- roer 250 g boter met 400 g kristalsuiker tot een gladde, romige crème
- meng hier nootmuskaat, kaneel, sinaasappelrasp en 4 eieren door
- zeef hier 300 g bloem en 3 theelepels bakpoeder en 6 eetlepels water door
- schep in een cakevorm van 30 cm
- bak 60 minuten in de oven
- laat afkoelen en bedek met een eiwitglazuur:
- klop 2 eiwitten tot schuim
- voeg hieraan 450 g poedersuiker toe en eventueel wat citroensap of essence
Geen opmerkingen:
Een reactie posten