Bereiding
- Maak om te beginnen een soezendeeg van 150 g bloem, 300 ml water, 125 g boter en vier eieren.
- Dit doe je door het water in een pannetje te doen daar de boter in te smelten.
- Als de boter gesmolten is, neem je de pan van het vuur en gooit er in één keer de bloem door.
- Roer het mengsel glad en voeg dan één voor één een ei toe. Voor meer smaak voeg je 150 g gemalen kaas en twee theelepels mosterd toe.
- Doe dit over in een ingevette schaal die je in een voorverwarmde oven (200 °C) zet. Duw het deeg naar de randen, zodat in het midden een kuil ontstaat. Deze wordt bij het bakken vanzelf groter.
- Maak nu de groentenvulling, bijvoorbeeld: snijd een ui in reepjes en smoor deze een paar minuten in wat olijfolie.
- Voeg dan een theelepel kurkuma en een theelepel karwei, een half bakje gehalveerde champignons en een halve fijn gesneden groene kool toe.
- Bak de groenten nog eens vijf minuten en voeg dan 300 ml tomatenpassata toe (of een blik pomodori, of gesneden tomaten), wat peper en zout en twee theelepels tijm.
- Laat alles nog eens vijf minuten garen.
- Haal nu de soufflé uit de oven. Je zult zien dat deze inmiddels flink in omvang is toegenomen.
- Doe de vulling in het midden van de Gougère en druk de randen daarbij omhoog.
- Bak tenslotte het gerecht nog een half uur tot driekwartier in de oven tot het er lekker bruin uitziet.
Bon appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten