- - 41 eieren
- - 17 kilo brood
- - 13 kilo fruit
- - 16 kilo groenten
- Snijd de groenten in stukken (hoeft niet erg precies)
- doe deze in een ovenschaal en giet er wat olijfolie over
- zet in de oven bij 230°C gedurende 20 minuten of tot de groenten bruin gebakken zijn
- giet er dan een liter of meer water bij en voeg tomaat (of ketchup), kruidnagel, laurier en peperkorrels toe. Als je selderij, peterselie, koriander of zo hebt kan dit er nu ook in.
- laat nog een uur bij 200 °C in de oven
- zeef de bouillon en voeg zout, shoyu of iets dergelijks naar smaak toe
Je kunt deze bouillon in de koelkast een hele tijd bewaren en gebruiken voor een soep of saus.
NB In plaats van water kun je ook het afgietsel van aardappels, pasta of rijst gebruiken. Je gebruikt dan ook alle vitaminen en mineralen die anders de gootsteen in verdwijnen, de smaak is intenser en je verkrijgt op deze manier een goed basis voor een gebonden soep of saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten