In Italië is pasta vaak een eerste gang voor het hoofdgerecht en natuurlijk kun je het ook prima bij deze eerste gang laten.
Ingrediënten en bereiding
- Kruis een kilo tomaten in en blancheer deze tot het vel open gaat staan. Doe de tomaten in ijskoud water en pel deze.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg 1 glas olijfolie van de allerbeste kwaliteit toe, 2 tenen knoflook, zout en peper.
- Kook in de tussentijd 1/2 kg spaghetti al dente.
- Warm de tomatensaus eventueel iets op en voeg verbrokkelde schapenkaas toe.
- Meng de pasta door de saus.
- Bestrooi met vers geraspte Parmezan (en waag het niet dat met die dubieuze poeder uit een pakje te doen!)
Gebruik als je geen Parmezan kunt krijgen bijv. Pecorino. Laat die Grana Pardano maar liggen, die lijkt er echt niet op.
NB: Dit recept werkt echt alleen met de allerbeste ingrediënten; probeer het dus niet met zo maar wat tomaten, een stukje kaas dat je nog had en wat doorsnee olie!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten