Men neme:
25 à 50 g gedroogde paddestoelen, bijvoorbeeld porcini (eekhoorntjesbrood)
1 gesnipperde rode ui
2 tenen knoflook uit de knijper of fijngesneden
1 à 2 spaanse pepers of gedroogde chilipepers
8 rijpe tomaten (pomodori)
50 à 100 g Parmezan
Bereiding
Giet over de gedroogde paddenstoelen kokend water en laat een hele of een halve dag staan. Snijd deze daarna fijn, bewaar het vocht.
Ontvel de tomaten (een blik kan eventueel ook). Ontvellen is leuk om te doen: je kruist de tomaten in en laat ze een paar minuten in kokend water tot de velletjes aan de randen los komen. (niet te lang) Haal ze dan met een schuimspaan uit het water en dompel in koud water. Trek de velletjes er af. Snijd de tomaten doormidden en knijp het sap er uit. Hak de tomaten dan in blokjes. Het sap kun je eventueel bewaren voor een dressing.
Bak de ui tot deze glazig is en bak dan de pepers even mee.
Voeg dan de tomaten en de paddestoelen toe.
Laat het geheel tien minuten à 1 kwartiertje zachtjes koken. Leng de saus eventueel aan met het paddenstoelenvocht.
Kook in de tussentijd de pasta en dien op met flinters Parmezan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten