Pasta met pesto kennen we allemaal, dus waarom geen pasta met een pesto van boerenkool? Heel lekker, lekker yang dus extra kaas, amandelen en gedroogde tomaatjes om weer in balans te komen! En nog makkelijk te maken ook.
- Snijd allereerst de nerven uit de boerenkoolbladeren en snijd deze daarna zeer fijn;
- hak blanke amandelen fijn en bak deze in wat olie in een gietijzeren Hackman hapjespan;
- voeg de boerenkool toe en doe de deksel op de pan;
- Maak een velouté van groentebouillon, boter, bloem en eieren;
- Voeg hier een hand lavas aan toe en kook nog een paar minuten door;
- Rasp een stuk Parmezan en voeg de helft aan de saus toe;
- Kook Marrianni bloempasta van Castagna (of eventueel fusselini, in ieder geval een pasta die veel volume op kan nemen);
- Meng vervolgens de pasta met de boerenkool, fijngesneden gedroogde tomaatjes en de velouté-kaassaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten