maandag 14 december 2015

Tomatensoep van conserven

In Ruinen bevindt zich een tuin met de naam ‘De Luie Tuinman’ een prachtige verzameling voorbeeldtuinen die je weinig tijd hoeven te kosten voor aanleg en onderhoud. Waarom zou je ook ploeteren als je je er jouw gemak van kunt nemen? Met eten ligt dat toch wat anders, want jouw eigen welzijn en gezondheid, dat van planten en dieren en de aarde hangen er heel direct mee samen. Dan maar alles vers, uit het seizoen en van dichtbij?
Het tomatenseizoen is inmiddels lang voorbij en met een paar conserven uit de voorraadkast en iets uit de groentenlade kun je toch een heel smakelijke tomatensoep maken:

 Ingrediënten

  • blik Pomodori
  • half potje tomatenpuree
  • 1 stengel bleekselderij, gesneden
  • 1 ui en 1 of 2 teentjes knoflook, gesneden
  • 1 wortel, gesneden
  • 1 theelepel (gedroogde) lavas
  • 1 theelepel (gedroogde) tijm
  • ½ theelepel pimento de la vera of 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels suiker
  • 3 bouillonblokjes en water

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de suiker in een pan van twee liter of meer
  2. vul aan tot anderhalve liter (dat gaat gemakkelijk als de pan een maataanduiding van binnen heeft)
  3. kook een half uur of tot de groenten gaar zijn
  4. pureer de soep en roer de suiker er door


Geen opmerkingen:

Een reactie posten