zaterdag 1 december 2012

macafame

De broodpudding van jouw eigen moeder blijft misschien wel de lekkerste die jij je kan herinneren, maar deze Italiaanse broodpudding zou wel eens het oerrecept kunnen zijn van onze eigen Hollandse broodpuddingen. Het is eenvoudig te maken en lekker en voedzaam en het gerecht past prima bij druilerig herfstweer, een stampot of andere winterkost.



  1. Neem 200 g oud brood en week dit een  nacht in een kom. Voeg zoveel melk toe als nodig is om het brood onder te dompelen (ca. 1/2 liter) De hoeveelheid hangt ook van het soort brood dat je gebruikt. Ik ga hier van biologisch zuurdesem brood uit, dat prima absorbeert.
  2. pureer het brood-melkmengsel met 100 g boter, 2 theelepels (1 eetlepel) kaneel, 100 g suiker en 2 eieren
  3. voeg twee eetlepels maismeel toe en 50 g grofgehakte walnoten, 100 g gewelde rozijnen, de fijngesneden schil van 1 citroen
  4. meng goed door elkaar en doe er dan vijf gesneden appels door.
  5. Doe dit mengsel over in een ingevette ovenschaal en bak 1 uur bij 160 °C of langer bij een lagere temperatuur. 
  6. Strooi er poedersuiker over en dien (lauwwarm) op.
Bon appetito! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten