maandag 14 januari 2013

Tiramisu

Zo´n beetje het enige waar mijn vrouw en ikzelf nog eens van mening over verschillen is de Tiramisu. Half-Italiaans zou zij het wel weten, maar mijn Tiramisu is toch echt lekkerder! Jammer voor Italië dan, dit is het recept:




  1. Zet om te beginnen een lekkere koffie (espresso mag, maar hoeft niet). Drink er zelf een en laat de rest in een bak afkoelen.
  2. Scheidt vier eieren en doe de dooiers bij een ons suiker. Zet het eiwit weg voor iets anders.
  3. Roer met een garde door tot het mengsel wittig is geworden en de suiker goed is opgelost.
  4. Roer er (met een vork en daarna met een garde) vervolgens een bakje van 250 g Mascarpone door.
  5. Klop in een kom een kwart liter slagroom stijf.
  6. Voeg het mascarpone-dooier-suiker mengsel bij de slagroom en roer door elkaar.
  7. Had u in de tussentijd al koffie gezet? Die is nu vast wel afgekoeld. Dompel de lange vingers (2 pakken) in de koffie en doe deze meteen over in een schaal.
  8. Als er één laag lange vingers in de schaal is, doe er een royale laag mascarpone-dooier-suiker-slagroom crème overheen.
  9. Leg de volgende laag in de koffie gedoopte lange vingers hierover heen.
  10. Ga vervolgens door met zoveel lagen als de lange vingers toelaten en sluit af met een laag crème.
  11. Strooi hierover heen een laagje cacaopoeder en zet de schaal (een halve dag of een nacht) in de koelkast.
  12. Snijd de Tiramisu in stukken en strooi en nog wat cacao over heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten