dinsdag 11 september 2012

Pompoensoep

Oké, het internet is vergeven van de recepten met pompoensoep, maar deze variant is echt erg lekker...



  1. Snijd een pompoen in stukjes en doe deze in een ovenschaal. Giet er was olie over en plaats de schaal in een oven die is voorverwarmd op 220 graden Celsius.
  2. Houd de oven in de gaten. Na een kwartier is de pompoen gaar, lichtbruin van kleur en heerlijk geurend. Deze pompoen gebruiken we in de soep.
  3. Snijd twee of drie rode uien klein en smoor in de soeppan met wat olijfolie eerst 15 minuten met deksel en bak daarna 15 minuten zonder.Voeg nu de zaadjes van vijf kardemom peulen toe.
  4. Voeg nu de pompoen toe, een halve theelepel chilipoeder, een theelepel kurkuma, twee theelepels kerrie en 3/4 liter bouillon (zelfgemaakt als je hebt, anders anders)
  5. Sauteer in een andere pan een grof gesneden gele ui en een groene paprika tot deze glazig zijn.Voeg dan een blik gesneden gepelde tomaten (je mag deze natuurlijk ook zelf pellen) toe, een theelepel zout en een half bosjes fijn gesneden koriander.
  6. De pompoen lost vanzelf op in de soep. Voeg zo nodig nog wat water of bouillon toe als de soep te dik wordt. Eventueel kun je het oplossen helpen door met een vork te prakken.
  7. Meng de tomaten door de pompoensoep met een paar ons Borlotti of Lima of witte bonen.
NB:
Bonen koken is  niet moeilijk en echt niet zoveel  werk als iedereen denkt. Doe 's avonds de bonen in een litersmaat of  iets dergelijks en giet er zoveel kokend water over dat deze onder staan. Kook de bonen de volgende ochtend drie kwartier met een schepje bakpoeder. Proef of de bonen gaar genoeg zijn en kook zo nodig nog wat langer. Spoel de bonen af

Geen opmerkingen:

Een reactie posten