zondag 22 januari 2012

Bagels

Een leuk begin van een regenachtige zondagmorgen: bagels.



  • Weeg 2/3 kg bloem en 
  • doe er drie theelepels zout, drie theelepels (bruine) basterdsuiker, 10 g gist en
  • 350 ml water, voeg zo nodig wat extra water toe om een mooi elastisch deeg te krijgen
de bagels voor deze de gekookt worden
  1. Kneed hiervan een deeg en ga daar tien minuten mee door.  
  2. Laat het deeg een uur rusten, zodat het verdubbeld in volume.
  3. Snijd het deeg door de helft, deze helften nog een keer en dan nog een keer zodat je acht gelijke stukken overhoudt.
  4. rol de stukken uit op handbreedte en duimdik
  5. plak de uiteinde aan elkaar zodat je rondjes krijgt.
Bagels krijgen hun typische structuur doordat het deeg voordat het de oven in gaat eerst wordt gekookt.
  1. Vul een grote pan met water en breng dit aan de kook
  2. voeg dan twee eetlepels (mout)stroop toe
  3. kook de bagels een paar minuten en haal deze uit de pan
  4. bestrijk met geklopt ei en bestrooi met wat je wilt: grof zeezout, sesam, maanzaad, uitjes ...
Bak de bagels ten slotte 15 minuten in een oven die je op 240 °C of hoger hebt voorverwarmd. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten