dinsdag 1 maart 2011

pruimentaart


Onlangs zag ik prachtige pruimen in de biologische winkel liggen en omdat deze me wel een goede basis leken voor een feestelijke afsluiting van een goede maaltijd besloot ik er een taart mee te bakken. 

Maal twee ons witte amandelen en voeg eenzelfde hoeveelheid bloem, een ons boter, een snufje zout en twee ons witte basterdsuiker toe. Maak daarvan een deeg en voeg daar een ei en eventueel wat water aan toe. Kneed een mooie bal van het deeg en laat het een uur in de koelkast staan. Halveer en ontpit in de tussentijd de pruimen (zes ons is genoeg). Dit doe je door de pruimen halverwege in te snijden tot de pit en deze dan te draaien. Je kunt de pit er nu makkelijk uit wippen. 
Werk het deeg over en mooie taartvorm uit met opstaande randen. 
Leg hier de pruimen in met de bolle kant naar boven. 
Strooi over de pruimen suiker en zet de taart een half uur, drie kwartier in een hete oven (225°C) 
Af laten koelen, mondje dicht over alle suiker en boter en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten