dinsdag 1 maart 2011

pompoen-chocoladetaart


Sinds een paar maanden heb ik een abonnement op V, het blad van de Nederlandse Veganisten Bond. Ik ben (nog) geen veganist en het blad is een beetje dorps qua inhoud, maar er staan verdraaid lekkere recepten in. Alleen daarvoor vind ik het blad meer dan de moeite waard. 
Voor wie de afgelopen keer weer pompoen in zijn groentenabonnement had nu eens een desert met pompoen. Of iets lekkers voor bij de thee, dat kan natuurlijk ook. 
Meng voor de vulling: 
  • ½ kilo gestoomde en geprakte pompoen 
  • een pak geprakte (silken) tofu 
  • suiker, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember 
Maak voor de taartbodem en zijkant een deeg van: 
  • 250 g bloem met een theelepel bakpoeder 
  • 175g roomboter of margarine 
  • 80 g (gevanilleerde) suiker 
  • fijngeprakte banaan 
Druk het deeg in een mooie bakvorm, strooi chocolade stukken op de boven kant en bak bij 200 °C drie kwartier. Geef er een lekkere mascarponeroom bij of maak een veganistische vanilla whip van olie, sojamelk, appelazijn, maple sirop en vanille.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten