zondag 20 maart 2011

chocolade bananentaart

Wie is er nog geen lid van de Veganistenbond? Ook zonder veganist te zijn is alleen het verenigingsblad Vega al zeer de moeite waard. 
Wie niet eerst naar de apotheek of chemische vakhandel wil om aan de kook te gaan, kan gerust een aantal ingrediënten samenstellen tot producten die gewoon in de biologische winkel te koop zijn. Zo wordt in deze taart zelf chocolade gemaakt, omdat in chocolade ook melk zit. Wat dus weer niet veganistisch is. Wie het wel helemaal veganistisch wil, leest Vegan Magazine, lente 2011, nr. 88.

Deze taart hoef je niet te bakken, wat weer interessante mogelijkheden biedt, voor bijv. op de camping.
De bodem wordt gemaakt van:
  • 75 g hazelnoten
  • 25 g kokosrasp
  • 25 g rozijnen
  • 1 el cacaopoeder
  • 2 el ahornsiroop
Hak alle ingrediënten met de staafmixer fijn of doe je best met een mes of een vijzel. Doe het mengsel in een bakvorm over en zet in de vriezer of koelkast.

Voor de vulling heb je twee bananen nodig een ons geweekte rauwe cashewnoten, wat citroenrasp en 2 1/2 ons witte chocolade. 
  1. smelt de chocolade au bain marie
  2. meng er de geprakte of gepureerde banaan door
  3. doe er de cashewnoten en citroenrasp bij en hak het geheel fijn in de blender of met de staafmixer of keukenmachine.
Haal de bakvorm uit de koelkast en doe de vulling erover. Garneer tenslotte met plakjes banaan, kiwi of ander fruit voor een feestelijk uiterlijk. Zet het geheel terug in de koelkast en laat een paar uur opstijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten