zondag 20 maart 2011

zelf pasta maken

Pasta maken is niet moeilijk en leuk om te doen. Tenminste als je een pastamachine hebt. Voor vier personen heb je ongeveer drie ons bloem nodig en water of 3 eieren naar keuze.
1.      
Maak een mooie heuvel bloem (geen zout!) op het werkblad en werk een kuiltje in het midden als bij een vulkaan. Doe hier de eieren in (of als je dat liever niet hebt) het water. Kneed het geheel tot een flexibel deeg.
2.       Snijd het in niet te grote stukken en maak deze plat
3.       Draai ieder stuk door de wals van de pastamachine en begin bij stand 1, ga door naar 2, 3 en 4 of vijf. Voor dunne vellen kun je naar stand zeven of acht walsen. Bijvoorbeeld als je ravioli wilt maken.
4.       Voer het deeg vervolgens door de tagliatelle snijder of spaghetti snijder. Je kunt ook zelf papardelle maken door de vellen te snijden.
5.       Iedere keer als je een plak deeg tot tagliatelle of spaghetti hebt gemaakt kook je deze een paar minuten in water dat zo zout is als de zee.
6.       Vervolgens spoel je de pasta onder koud water af. Je kunt deze nu vlak voor je gaat serveren nog een keer in een pan met kokend water opwarmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten