maandag 23 mei 2016

Risotto met rode biet

Gemak dient de mens en wie in de supermarkt naar rode bieten of kroten zoekt, komt al gauw thuis met in plastic verpakte voorgekookte exemplaren. Begrijpelijk, want het duurt wel even voor je rauwe bieten gaar hebt: al gauw anderhalf uur. De lekkerste manier om dat te doen is niet koken, maar bakken (of poffen) in de oven.



Ondanks de lange bereidingstijd heb je er dan weinig omkijken naar:
  • verwarm de oven voor op 220°C
  • verpak de bieten in aluminium folie, of bestrijk deze met olijfolie, doe ze in een schaal en dek deze af.
  • zet de schaal in de oven en wacht 75 tot 90 minuten afhankelijk van de grootte van de bieten
  • prik er met een mes of satéprikker om de gaarheid te beoordelen (gaar, maar het mag wel een ‘bite’ hebben)
  • haal de bieten uit de oven en laat deze afkoelen
  • verwijder dan de aluminium folie en gebruik deze in salade of een ander gerecht.
Op de foto: risotto (met wortel, bleekselderij, ui en Parmezaan) met bieten.
  • snijd plakjes van de bieten
  • doe wat tomatensaus op een bord
  • en daar bovenop afwisselend wat Gorgonzola en plakjes biet
  • bestrooi met fijngesneden peterselie


NB Bieten die je niet meteen gebruikt, kun je prima in de koelkast bewaren tot later gebruik.

Het recept van de tomatensaus vind je hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten