vrijdag 10 januari 2014

Vulling voor chocoladetaart

Chocolade heeft een magische uitwerking op met name vrouwen. Je kunt dat natuurlijk verklaren aan de hand van bepaalde chemische stoffen die in de chocolade zitten, maar dan ben je ook de magie kwijt. En dat is jammer. Eten moet gewoon heerlijk zijn en zeker chocoladetaart en die kun je zelf maken met een taartbodem (klik aan voor het recept elders op deze blog) en dit recept:



Ingrediënten en bereiding

  • Doe 2,5 dl slagroom (meer mag ook) met 2 eetlepels suiker en een snufje zout in een pannetje en warm dit op (net niet aan de kook)
  • neem de pan van het vuur en roer er een half pakje boter doorheen 450 g chocolade (in stukjes)
tip: zelf laat ik de chocolade in de verpakking en sla het dan met en deegroller aan gruzelementen
  • Als de chocolade er helemaal doorheen is geroerd en het mengsel mooi egaal is, roer er dan nog beetje bij beetje 100 ml koude melk doorheen.
  • Doe de chocoladevulling over in een (afgekoelde) taartbodem die je blind moet bakken.
  • Vergeet de ingrediënten en geef je over aan de magie van het chocoladetaarteten.
NB Helaas is biologische chocolade naar mijn smaak niet lekker, grof, korrelig, niet zoet of bitter genoeg of juist te zoet of te bitter, niet romig, droog enz. De enige geschikte chocolade voor bakken is volgens mij Vivani Kuverture (bitter). Neem anders liever Verkade dan biologische chocolade.
NNB Blind bakken: leg een velletje bakpapier over de vorm voor deze de oven in gaat. Doe hierop bonen, of zoals ik altijd doe: knikkers. Dit geeft tegengewicht bij het bakken en voorkomt een holle taartvorm.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten