dinsdag 22 oktober 2013

Worteltaart

Een konijn bij de bakker: ´Mijnheer heeft u ook worteltjestaart?´ ´Nee,´ zegt de bakker, ´het spijt me.´ De volgende dag komt het konijn weer en vraagt precies hetzelfde. En ook de dag hierna verschijnt het konijn bij de banketbakker. ´Kom,´ denkt de bakker die avond ´de vraag naar worteltaart is de laatste tijd flink toegenomen, laat ik er nu maar eens een flink aantal bakken.´
De volgende dag verschijnt opnieuw het konijn: ´Mijnheer heeft u ook worteltjestaart?´ ´Ja,´ zegt de bakker trots. ´Vies, hè?´ antwoordt het konijn…


Maar, serieus: worteltaart is erg lekker, proef zelf maar:

Ingrediënten en bereiding

  1. Verhit de oven voor op 175 °C en vet een springvorm in.
  2.  Meng in een kom:
  3. 250 g geraspte wortels
  4. 100 g geroosterde walnoten of pecannoten
  5. roer 250 g boter met 400 g kristalsuiker tot een gladde, romige crème
  6. meng hier nootmuskaat, kaneel, sinaasappelrasp en 4 eieren door
  7.  zeef hier 300 g bloem en 3 theelepels bakpoeder en 6 eetlepels water door
  8. schep in een cakevorm van 30 cm
  9. bak 60 minuten in de oven
  10. laat afkoelen en bedek met een eiwitglazuur:

  •  klop 2 eiwitten tot schuim
  •  voeg hieraan 450 g poedersuiker toe en eventueel wat citroensap of essence

Geen opmerkingen:

Een reactie posten