maandag 7 oktober 2013

Groentepaëlla

Groentepaëlla klinkt een beetje suf, want wat is paëlla zonder kippenpoten, mosselen, gamba´s en chorizo? Toch kun je heel goed een uitstekend smakende paëlla maken met alleen plantaardige ingrediënten. De smaak van paëlla komt met name door een speciaal ingrediënt: gerookt paprikapoeder: Pimenton de la Vera.



ingrediënten en bereiding

  1. bak een ui met olijfolie glazig in een ovenvaste schaal
  2. voeg 350 g arboriorijst toe of Spaanse (kleef)rijst als je die kunt krijgen
  3. bak de rijst glazig met wat safraan (of kurkuma als het geld op is)
  4. voeg één (of twee als je duft) theelepels Pimentón toe en eventueel een paar eetlepels tomatenpuree
  5. voeg 0,8 liter water of bouillon toe (of neem hiervan de helft en voor de rest witte wijn)
  6. meng er fijngesneden verse kruiden door, bijv: salie, rozenmarijn, tijm
  7. leg over de rijst een laag groenten, bijv: doperwten, maïs, sperziebonen, artisjokharten, courgette, of wat je verder maar lekker vindt en eindig met wat plakjes tomaat
  8. zet een uur in de oven bij 220°C en controleer regelmatig of het niet te hard gaat, voeg zo nodig wat extra vocht toe
  9. controleer of de rijst zacht genoeg is en serveer dan



Geen opmerkingen:

Een reactie posten