donderdag 24 november 2011

stoofperen

De laatste weken vind je ze weer volop in de winkels: die heerlijke Giesser Wildeman peren.Tijd dus om te stoven en jarenlang gebruikte ik daar Port voor of bessensap. Geen idee waar dit idee vandaan komt, want met rode wijn gaat het nog veel beter. Bezuinig niet op de hoeveelheid en de kwaliteit wijn die je gebruikt en leng deze zeker niet aan met water. Het resultaat is veel bleker van kleur en minder intens van smaak. Het verschil zie je op de foto´s hier beneden:





Stoofperen maken is heel eenvoudig:

  • Neem per persoon 2 à 3 stoofperen, schil deze maar laat het steeltje zitten. 
  • Doe de peren in een pan over en giet er zoveel wijn bij tot de peren onder staan. 
  • Voeg zoveel suiker toe als je lekker lijkt
  • Breng vervolgens aan de kook en draai daarna het gas laag. 
  • Kook tot de peren gaar zijn (± 3/4 uur).
  • Kook de saus verder in tot stroperig
  • Serveer bijvoorbeeld met mascarpone, kwark of als het echt niet anders kan: roomijs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten