dinsdag 1 maart 2011

tofu


Tofu is een vleesvervanger die van sojabonen wordt gemaakt. Het heeft van nature een vlakke smaak die je kunt verbeteren met verschillende kooktechnieken en marinades. Behalve vers is er ook gedroogde tofu te koop. Handig voor op de camping bijvoorbeeld. Aan de smaak en textuur van tofu moet je wellicht een beetje wennen en het is ook een kwestie van experimenteren.
gefrituurde tofu
In blokjes gesneden tofu kun je goudbruin frituren of bakken.
Daarna geef je de goudgele blokjes smaak door deze:

  • in boullion van shoyu, gember enz. te koken
  • te bakken in een mengsel van shoyu en tamari

gedroogde tofu 

  • week de tofu een half uur in water en snijd deze dan in blokjes 
  • kook de blokjes samen met bonen, kombu en laurier gaar 
  • blancheer in gelijke vormen en groten gesneden groenten zodat deze een mooie kleur behouden 
  • maak een saus van blancheervocht met miso, shoyu en gember(sap) 
  • sauteer de groenten in een wok en voeg de tofu-bonen toe 
  • blus de groentenmix op een hoog vuur af met de saus 
Serveer met rijst of noedels 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten