maandag 28 februari 2011

Tofu Yo-Han


Johan vroeg me wat je met tofu kon doen: goeie vraag. Het smaakt op zich naar weinig tofu, dus zit de smaak in de bereiding en de combinatie met andere ingrediënten. Onderstaand recept vinden mijn kinderen heerlijk, dus een van de belangrijkste keukentests is met glans doorstaan! 
250 g tofu, in dobbelsteentjes: goudbruin bakken en uit de pan halen. 
Daarna het volgende sauteren (op hoog vuur bakken waarbij je de groenten in de pan omgooit): 

  • 2 teentjes knoflook, geperst 
  • 2 cm gember, geraspt 
  • sambal of chilipeper 
  • lente-uitjes 
  • Voeg na een minuutje 
  • 1 groene paprika, in dobbelsteentjes toe en bak een paar minuten 
Maak een sausje van: (meng goed) 
  • mirin
  • soyasaus
  • diksap
  • boullion
  • kuzu
  • cayennepeper
Doe de saus door de tofu met een paar handjes pinda´s 
garneer eventueel met wat gesneden bosui.

5 opmerkingen:

Arthur Labree zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Arthur Labree zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Arthur Labree zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Arthur Labree zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Arthur Labree zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.

Een reactie posten