maandag 28 februari 2011

boekweitsalade


Gebruik: 

  • 2/3 kop boekweitgrutten 
  • ½ kop water 
  • ½ kop zuurkoolsap 
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie 
  • 1 kop uitgelekte en gesneden zuurkool 
  • 1 eetlepel tamari en enkele druppels gembersap voor de dressing 
Was de boekweitgrutten en rooster enkele minuten droog in een gietijzeren pan op matig vuur. Breng het water en het sap van de zuurkool in een pan aan de kook. Als het water kookt, de boekweit en een snufje zout toevoegen. Deksel op de pot en 20’ koken. 
Sauteer de peterselie in een bodempje water. Raps voor de dressing wat gember, bijvoorbeeld met een porseleinen gemberrasp, en knijp de pulp uit om sap te verkrijgen. Meng dit met 1 eetlepel tamari. Meng de boekweit met de gesneden zuurkool en de peterselie. Giet de dressing over de salade en meng. 
(uit het kookboek van Aveline Kushi p. 109.) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten